Böcker

Här går det att läsa om böckerna som jag har skrivit.

Trädet vid världens slut (9-12 år)

Tolvåträdetriga William är med om en svår bilolycka, och skadar sig så allvarligt att hans själ lämnar kroppen. Tillsammans med sin beskyddare, bågskytten Sam, ger sig William ut på en resa för att hitta självaste Livets träd. Det enda som har kraft nog att rädda honom tillbaka till livet igen.
Färden går genom ett magiskt land, befolkat av fantastiska och märkliga väsen. Men vägen till Trädet är lång och farlig, och William måste visa mer mod än han någonsin gjort förut. Dessutom jagas han av själsslukare, ondskefulla vålnader som livnär sig på vilsna själar.

Boken är den första delen av två och släpps i maj 2019.


Hjälparbyrån (6-9 år)

En tråkig dag på sommarlovet bestämmer sig tvillingarna Nova och Simon för att starta en hjälparbyrå. En hjälparbyrå är nästan som en detektivbyrå, men i en hjälparbyrå löser man magiska fall och uppdrag. Nova och Simon träffar på allt från enhörningar, alver, älvor och skogstomtar, till elaka vättar, troll, sjömonster och häxor. Serien består av fyra böcker som alla går att läsa fristående. Illustrationerna är gjorda av Mats Minnhagen.

hjalpar01    hjalpar2  hjalparbyran-fallet-med-de-magiska-eldbaren  hjalparbyran-4-fallet-med-den-onda-fen


Tisdagsböckerna (3-6 år)

Vera gillar tisdagar, för på tisdagar får man ta med sig en sak till förskolan. Men vad ska Vera ta med sig? Serien består av två böcker, Tisdagskossan och Tisdagspiraterna. Böckerna är översatta till danska och kinesiska. Illustrationerna är gjorda av Bettina Johansson.

kossan01  piraterna01

2 reaktioner på ”Böcker

 1. Vi älskar tisdagsböckerna! Inga planer på fler?
  Bästa? De gula lånegalonisarna och när kossan äter upp Antons teckning. Det finna inget som det där bubblande barnskrattet som kommer varje gång vi läser boken!

  Gilla

  • Hej! Kul att ni gillar tisdagsböckerna. Efter de böckerna ville förlaget att jag skulle skriva för äldre barn, så jag skrev en serie kapitelböcker om Hjälparbyrån. Nu skriver jag på ytterligare en serie, för målgruppen 9-12 år. Så just nu har jag inga planer på att skriva bilderböcker igen.

   Hälsar
   Daniel Edfeldt

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s